Menu

EMC Testlab i Silkeborg
EMC Quick-test
EMC Klub-Jens
Industri fejlfinding
EMC Kursus
Lynbeskyttelse
EMC Direktivet
Hvad er elektrisk støj?
Priser
Kontakt
Nyhedsmail
Forside

Lynbeskyttelse

Kort kan man sige at alle former for forstyrrelser der er skabt af strøm og spænding, elektriske og magnetiske felter kan betragtes som elektromagnetisk interferens (EMI). Hermed er en lynudladning med millioner af volt årsag til kraftige elektriske felter, og med op til flere hundrede tusinde ampere lynstrøm årsag til kraftig magnetisk feltkobling, og skulle man være så uheldig at elektronikken eller bygningen hvori der er elektronik bliver ramt af et direkte lynnedslag, så er det barske løjer der stiller særlige og store krav til jordingsanlæg, potentialeudligning, og overspændingsbeskyttelse, måske i mange tilfælde med supplement af galvaniske adskillelser for at opnå den maksimale beskyttelse imod de overspændinger der kan genereres i tordenvejr.

Mange forskellige typer elektronik:
Årsagen til at støjtyperne er så mange / mangfoldig er at der er næsten ingen grænse for hvor forskellig el- og elektronikinstallation er udført, og hvor forskellig typen og anvendelsen af elektroniske systemer er. Hver ny lynbeskyttelses sag ender nemt op med at blive en unik problemstilling, der aldrig er helt magen til det man kendte fra før.

I tillæg udbygges el- og elektronikanvendelsen i vores hverdag, og der kommer stadig nye typer elektronik til, og nye måder at anvende elektronikken på, nye teknologier, og til med kommer der flere og flere systemer der gør at vi kobler elektronikken sammen med ledninger, og så har man netværksløsninger og dataopsamling mellem forskellige kredsløb.

Alt i alt betyder mængden af ny elektronik, og mængden af ledninger at der blive stadigt flere steder at det kan gå galt med elektriske støjproblemer. Med stor sikkerhed kan man sige at fremtidens el- og elektronikinstallation helt sikkert vil ændre sig, og der altid vil komme nye EMC / EMI problemer der skal løses.

Jens EMC arbejder sammen med professionelle partnere når det gælde jordingsanlæg og potentialeudligning, og tilsvarende arbejder sammen med professionelle leverandører at beskyttelses komponenter, hvorved der kan opnås en optimal beskyttelse.

Kom lynet i forkøbet.
Allerede i designfasen af større industrianlæg, bygninger og andre installationer med store mængder el- og elektronik dele, bør man tænke på lynbeskyttelse / potentialeudligning. Det er for sent at komme med de gode ideer når skaden er sket. Jens EMC tilbyder gennemgang / analyse af installationen, for dimensionering af korrekt lynbeskyttelse, allerede mens bygningen er på tegnebrædtet.


Jens-EMC - bekæmper elektrisk støj
Randersvej 6 _|_ 8600 Silkeborg _|_ Danmark _|_ Testlab: (+45) 40 10 90 33